Visie

Kinderen en jongeren behoren zich te ontwikkelen binnen deze maatschappij. Niet voor ieder loopt deze ontwikkeling zonder stagnaties. Voornamelijk kinderen en jongeren met een stoornis en/of een beperking kunnen wat meer begeleiding nodig hebben om zich staande te houden binnen de maatschappij en zich hierin verder te ontwikkelen. Aluna Begeleiding komt zorghulpvragen van jongeren tegemoet, door begeleiding op maat te bieden. Wij richten ons zowel op individuele begeleiding als op groepsbegeleiding en zijn gespecialiseerd in verschillende stoornissen en beperkingen. Er wordt gestructureerd en planmatig gewerkt.

Aluna Begeleiding streeft naar kleinschaligheid en persoonlijk contact. Wij vinden het belangrijk dat zowel de jongere, als de ouders/verzorgers en hun directe omgeving, zich prettig voelen bij de begeleidingsmethoden van Aluna Begeleiding.

De studenten van dit moment zijn de begeleiders in de toekomst. Daarom vinden wij het belangrijk dat ook deze studenten zich kunnen professionaliseren binnen ons begeleidingsbureau.

Doelgroep

De doelgroep is over het algemeen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of stoornis met een (zorg)hulpvraag. Per aanbod kan de doelgroep uiteenlopen van leeftijd tot ontwikkelingsniveau.

Hallo, ik ben Mariëlle

 

Mijn naam is Mariëlle van der Knaap, oprichter van Aluna Begeleiding, voor dagbesteding, logeerweekenden, vakantieopvang en persoonlijke begeleiding voor kinderen en jongeren met een stoornis en/of beperking.
Bij Craeyenburch/St. Ipse de Bruggen heb ik negentien jaar lang gewerkt op diverse woongroepen met zowel licht, matig als ernstig beperkte cliënten. Daarnaast heb ik veel ervaring in het begeleiden van kinderen en volwassenen met een stoornis. In 2003 ben ik, naast mijn werk, begonnen met Aluna Begeleiding (voorheen De Parel). Om kinderen met een beperking en/of stoornis te kunnen helpen d.m.v. individuele begeleiding en dagopvang tijdens de vakantieperiode. In 2010 is De Parel uitgebreid met logeerweekenden op maat. 

 

Aluna

Door de ervaringen die ik heb opgedaan in Zuid-Afrika ben ik ben geïnspireerd geraakt. In Zuid-Afrika betekent Aluna ‘benadering’, en wordt gebruikt als meisjesnaam.