Logeerweekenden

Wij zijn een kleinschalige logeeropvang die logeerweekenden organiseert voor kinderen met een ontwikkelingsbeperking en/of gedragsproblematiek. Naast ontspanning en avontuur begeleiden wij uw zoon/dochter bij de ontwikkeling op gebieden als persoonlijke verzorging, zelfredzaamheid en het leren om (begeleid) zelfstandig te wonen. Ook het in stand houden en vergroten van sociale vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk.

Voor de directe omgeving kan logeerbegeleiding een prettige oplossing zijn als er behoefte is aan een korte pauze, en om iets meer tijd te hebben voor de rest van het gezin.

Een logeerweekend biedt een veilige omgeving met structuur en de specifieke begeleiding die voor de individuele cliënt en de logeergroep nodig is. Door de geboden structuur beleven de cliënten veel plezier, wat helpt bij de ontwikkeling naar zelfstandigheid. Omdat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het ontwikkelingsniveau en de wensen en behoefte van uw zoon/dochter, zal per logeergroep bekeken worden hoe het weekend wordt ingevuld. Ieder logeerweekend start met het gezamenlijk maken van een dag-/weekendschema. Wij vinden het belangrijk dat de cliënten hierbij nauw worden betrokken.

Praktische informatie

De groepen tijdens de logeerweekenden bestaan uit maximaal vijf cliënten. Iedere groep wordt begeleid door twee begeleiders. Bij het samenstellen van een groep wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsniveau en/of de interesses van de cliënt.

De logeerweekenden vinden plaats op Kijkduinpark te Den Haag. Wij proberen meerdere groepen te plaatsen in een weekend.

De cliënten worden op vrijdag rond 17.00 uur op Kijkduinpark verwacht en kunnen op zondag tussen 16.30 en 17.00 uur weer worden opgehaald. Ongeveer vijf werkdagen van te voren wordt de praktische informatie over het weekend per mail verstuurd. De Aluna Logeerweekenden kunnen gefinancierd worden via het PGB.

Wij werken met een inschrijvingssysteem. Wie zich als eerste inschrijft, wordt als eerste geplaatst. Omdat wij de groepen indelen op ontwikkelingsniveau en interesses, is het echter mogelijk dat cliënten die zich relatief later inschrijven, toch geplaatst kunnen worden. U kunt er vanuit gaan dat wij ons uiterste best doen om iedere cliënt te plaatsen voor het gewenste logeerweekend.

De inschrijvingsperiode sluit ongeveer drie weken voor aanvang van het betreffende weekend. Na deze periode kunt u vrijblijvend informeren of er nog een plekje over is voor uw zoon/dochter.

Mocht een logeerweekend onverhoopt niet door gaan omdat er te weinig aanmeldingen zijn, melden wij dit de ouders minimaal veertien dagen van tevoren. Wanneer er te veel aanmeldingen voor een logeerweekend zijn komt uw zoon/dochter op de reservelijst.

Data logeerweekenden

Voor de data van de logeerweekenden verwijzen wij u door naar de agenda van deze website.

Aanmelden

Als u uw dochter/zoon wilt aanmelden voor één of meerdere logeerweekenden, kunt u een mail sturen naar info@alunabegeleiding.nl. Na ontvangst nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Indien u al bent aangemeld bij Aluna Begeleiding, kunt u uw zoon/dochter aanmelden door te mailen naar info@alunabegeleiding.nl.

Indien u meer informatie wilt over Aluna Logeerbegeleiding, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.