Vakantieopvang De Parel

De Parel is een vrijetijdsbesteding tijdens schoolvakanties voor kinderen met een beperking of stoornis, waarin de focus ligt op verschillende ontwikkelingsgebieden. Er wordt rekening gehouden met de interesses van uw zoon/dochter. Omdat De Parel een vrijetijdsbesteding is, worden er geen lessen gegeven.

Sociaal emotionele ontwikkeling is een van de ontwikkelingsgebieden waaraan veel aandacht wordt besteed. Veel cliënten zijn niet in staat om, net als hun broertjes en zusjes, bij vriendjes of vriendinnetjes te gaan spelen. Of bijvoorbeeld een voetbalspel, gezelschapsspel of fantasiespel te spelen. Ook zijn ze niet altijd in staat om zelfstandig vriendschappen aan te gaan en te onderhouden.

Bij De Parel stimuleren wij uw zoon/dochter om spelenderwijs sociale contacten te leggen. De begeleiders organiseren gezamenlijke activiteiten, waardoor de sociale vaardigheden gestimuleerd worden.

De meeste ouders die tijdens de schoolvakanties werken, hebben de mogelijkheid om hun andere kinderen naar familieleden of vrienden te brengen, tot deze kinderen een dag voor zichzelf kunnen zorgen. Ouders willen niet altijd de zorg voor hun kind met beperking overlaten aan familie of hun andere kinderen. De extra zorg kan als belastend worden ervaren. Bij De Parel is er opvang door professionele en enthousiaste begeleiders.

Een andere reden om voor de dagopvang tijdens de vakantieperiode te kiezen, is om het gezin te ontlasten. Op deze dagen kunnen de ouders extra aandacht geven aan de andere kinderen, of zichzelf wat tijd gunnen.

Praktische informatie

De Parel is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tijdens de zomervakantie alleen op maandag, dinsdag en donderdag. U kunt uw zoon/dochter opgeven door contact op te nemen met Mariëlle van der Knaap. De contactgegevens vindt u onder Contact op deze website.

Indien u nog niet bent aangemeld bij Aluna Begeleiding, vindt u meer informatie onder Aanmelden.