Vakantieopvang De Parel

De Parel is een vrije tijdsbesteding tijdens schoolvakanties voor kinderen met een beperking of stoornis, waarin gewerkt wordt aan verschillende ontwikkelingsgebieden. Er wordt rekening gehouden met de interesses van de kinderen. Omdat De Parel een vrije tijdsbesteding is, worden er geen lessen gegeven. Een van de ontwikkelingsgebieden waaraan veel gewerkt wordt bij De Parel is de sociaal emotionele ontwikkeling. Veel cliënten zijn niet in staat om, net zoals hun broertjes en zusjes bij hun vriendjes of vriendinnetjes te gaan spelen. Of spelletjes doen zoals een voetbalspel, gezelschapsspellen of fantasiespellen. Ook zijn ze niet altijd in staat om zelfstandig vriendschappen aan te gaan en te onderhouden.

Bij De Parel stimuleren wij onze cliënten om sociale contacten te leggen door met elkaar te spelen. De begeleiders organiseren vaak een gezamenlijke activiteit waardoor ook de sociale vaardigheden gestimuleerd worden.

De meeste ouders die in de schoolvakanties werken hebben de mogelijkheid om hun andere kinderen naar familieleden of vrienden te brengen, tot deze kinderen een dag voor zichzelf kunnen zorgen. Ouders willen niet altijd de familie of hun andere kinderen de zorg van hun kind met beperking geven. De extra zorg kan als belastend worden ervaren. Bij De Parel kunnen deze cliënten opgevangen worden door professionele en enthousiaste begeleiding. Een andere reden om het kind met een beperking naar De Parel te brengen is ter ontlasting van het gezin. Op deze dagen kunnen de ouders extra aandacht geven aan hun andere kinderen of tijd voor zichzelf gunnen.

Praktische informatie

De Parel is s open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Tijdens de zomervakantie echter alleen op maandag, dinsdag en donderdag. U kunt uw zoon/dochter opgeven door een mail te sturen of contact op te nemen met Mariëlle vd Knaap. De contactgegevens zijn te vinden op onze site onder het kopje ‘Contact‘.

Indien u nog niet bent aangemeld bij Aluna Begeleiding, vindt u hier meer informatie over onder ‘Aanmelden‘.