Kooklessen in Kooklokaal Aluna

Zo eens in de drie weken op donderdagavond organiseert Aluna Begeleiding kooklessen voor een groep jongeren.

Naast dat de kooklessen in een leuke vorm worden aangeboden staan er belangrijke doelen voor dejongerenin deze lessen centraal. Met een oog op de toekomst is het belangrijk dat de zelfredzaamheid van de jongerenwordt gestimuleerd. Het zou prettig zijn als de jongerenzelf een gerecht kunnen klaarmaken, maar het is nog prettiger als dit ook veilig en hygiënisch wordt bereid. Wat zijn de gevaren van een scherp mes? Hoe moet je dit scherpe mes gebruiken en waarvoor? De lange haren in een staart en handen wassen voor je begint, waarom eigenlijk? Tijdens deze kooklessen wordt er naast de hoofdonderwerpen veiligheid en hygiëne ook gewerkt aan de sociale vaardigheden, doordat de jongerenopdrachten in samenwerking zullen uitvoeren. Deze doelen zijn dus extra naast de leuke en gezellig kooklessen met elkaar.

Praktische informatie

Om 18.00u zal de kookles starten met een verbale uitleg en visuele ondersteuning van de begeleiders. De lessen zijn gestructureerd en worden aangepast op het niveau van de jongeren.

Nadat de taken verdeeld zijn, het eten bereid is en de tafel gedekt, eten de jongeren samen met de begeleiders hun eten op. Daarna volgt nog het opruimen jongerenweer worden opgehaald.

De kooklessen van Aluna Begeleiding kunnen doorgaan als er minimaal zes jongerenzijn aangemeld. Mits er minder jongeren zijn aangemeld, zullen wij minimaal acht dagen van te voren aangeven wanneer de kookles helaas niet door kan gaan. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

De kooklessen zullen plaatsvinden in bij  Stichting Fun & Fit, Boelhouwerstraat 1, 2691 LR in ‘s-Gravenzande

De jongeren kunnen per jaar aangeven of ze meedoen met de kooklessen. Wanneer je je opgeeft is dit een deelname voor een heel schooljaar.

Aanmelding

Indien u gebruik wilt maken van deze service van Aluna Begeleiding moet u aangemeld zijn bij ons, dit betreft het formulier Algemene Aanmelding met een kennismaking bij het gezin thuis. Voor meer informatie kunt u kijken onder het kopje aanmelding op de website. Indien u al reeds bent aangemeld bij Aluna Begeleiding, kunt u zich via de mail opgeven voor een of meerdere kooklessen. Wij zullen na ontvangst van de mail z.s.m. contact met u opnemen om de wensen in kaart te brengen.