Visie

Kinderen en jongeren behoren zich te ontwikkelen binnen deze maatschappij. Niet voor ieder loopt deze ontwikkeling zonder stagnaties. Voornamelijk kinderen en jongeren met een stoornis en/of een beperking kunnen wat meer begeleiding nodig hebben om zich staande te houden binnen de maatschappij en zich hierin verder te ontwikkelen. Begeleidingsbureau Aluna komt zorghulpvragen van cliënten tegemoet, door begeleiding op maat te bieden. Wij richten ons zowel op individuele begeleiding als op groepsbegeleiding en zijn gespecialiseerd in verschillende stoornissen en beperkingen. Er wordt gestructureerd en planmatig gewerkt.

Aluna Begeleiding streeft naar kleinschaligheid en persoonlijk contact. Wij vinden het belangrijk dat zowel de cliënt als de ouders/verzorgers en hun directe omgeving zich prettig voelen bij de begeleidingsmethoden van Aluna Begeleiding.

De studenten van dit moment zijn de begeleiders in de toekomst. Daarom vinden wij het belangrijk dat ook deze studenten zich kunnen professionaliseren binnen ons begeleidingsbureau.

Aluna

Ik ben geÏnspireerd geraakt door de ervaringen die ik heb opgedaan in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika wordt Aluna gebruikt als meisjesnaam en heeft de betekenis ‘benadering’.

Doelgroep

De doelgroep is over het algemeen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of stoornis met een (zorg)hulpvraag. Per aanbod kan de doelgroep uiteenlopen van leeftijd tot ontwikkelingsniveau.