Kooklessen in Kooklokaal Aluna

Zo eens in de drie weken, op donderdagavond, organiseert Aluna Begeleiding kooklessen voor een groep jongeren.

Naast dat de kooklessen in een leuke vorm worden aangeboden, staan er belangrijke doelen centraal. Met oog op de toekomst, is het belangrijk dat de zelfredzaamheid van de jongeren wordt gestimuleerd. Het zou prettig zijn als de jongeren zelf een gerecht kunnen klaarmaken. Het is nog prettiger als dit ook op een veiligeen hygiënische manier wordt gedaan. Wat zijn de gevaren van een scherp mes? Hoe moet je dit scherpe mes gebruiken en waarvoor? Lange haren in een staart en handen wassen voor je begint, waarom eigenlijk? Naast de hoofdonderwerpen Veiligheid en Hygiëne, wordt er tijdens de lessen ook gewerkt aan de sociale vaardigheden, doordat de opdrachten in groepsverband worden uitgevoerd. Deze doelen zijn dus extra, naast de leuke en gezellige kooklessen met elkaar.

Praktische informatie

Om 18.00u start de kookles met een verbale uitleg en visuele ondersteuning van de begeleiders. De lessen zijn gestructureerd en worden aangepast aan het niveau van de jongeren.

Nadat de taken verdeeld zijn, het eten bereid is en de tafel gedekt, eten de jongeren samen met de begeleiders hun maaltijd. Na het opruimen, kunnen de jongeren weer worden opgehaald.

De kooklessen van Aluna Begeleiding gaan door bij minimaal zes aanmeldingen. Bij onvoldoende aanmeldingen, geven wij minimaal acht dagen van tevoren door dat de kookles helaas niet door kan gaan. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

De kooklessen worden gegeven bij  Stichting Fun & Fit, Boelhouwerstraat 1, 2691 LR in ’s-Gravenzande.

De jongeren kunnen per jaar aangeven of ze meedoen met de kooklessen. Deelname geldt voor een heel schooljaar, dus niet voor de afzonderlijke lessen.

Aanmelding

U dient voor deelname aan de kooklessen aangemeld te zijn bij Aluna Begeleiding. Na aanmelding is er een kennismaking bij het gezin thuis. Meer informatie vindt u bij aanmelding, onder het kopje Contact op deze website. Indien u al bent aangemeld bij Aluna Begeleiding, kunt u uw zoon/dochter per mail opgeven voor de kooklessen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de wensen in kaart te brengen.